Nyheter

Åtte tips for et lettstelt bad

Ditt bad eller dusj holder deg ren, men når tiden kommer til å returnere tjenesten, kan det gå i nedoverbakke raskt. Fra mugget fugemasse og misfargede fliser til såpeskum og hår som sitter fast, burde du være utstyrt med mye tålmodighet – og muligens en hazmat-drakt – for å takle denne upopulære oppgaven. Men ikke mist håpet! Vi har samlet noen ideer for å hjelpe deg med å møte en av dine største utfordringer: opprettholde et glitrende rent bad.

Hvis du planlegger et renoveringsprosjekt for ditt bad, må du huske disse smarte tipsene, og før du vet det, vil du slappe av på et moderne bad som er forlokkende og krever lite vedlikehold.

Omfavn Plassen

Det er bare fornuftig: jo mer åpen og romslig ditt bad er, desto lettere blir det å holde det skinnende rent. Vurder å bytte skap, skuffer og skap med åpne hengende hyller, lavprofillegger og lignende lagringsløsninger for å skape et mindre rotete rom.

Frittstående badekar

Med lett tilgang og mangel på fliser og fugemasse (eller til og med kanter og hjørner), er frittstående badekar både visuelt imponerende og enkelt å holde rent. På bad med begrenset gulvplass kan en side av karet plasseres tett ved siden av en vegg eller gjemt mot et hjørne for å gi enklere tilgang for rengjøring.

Beskytt med belegg

Mange badprodusenter tilbyr i dag belegg for deres produkter og funksjoner for å hjelpe dem med å motstå smuss, såpeavfall og til og med tåke. Det er også rimelige DIY-versjoner på markedet som du kan søke på. Uansett, dra nytte av disse overflatebehandlingsinnovasjonene for å holde rengjøringen av ditt moderne så enkelt som mulig.

Gå for Mindre Fugemasse

Fuger er kanskje den mest fryktede badkomponenten å rengjøre. Selv miljøvennlig blekemiddel er ofte ikke sterk nok til å gjenopprette fugemasse til det opprinnelige glatte, rene utseendet. Ved å forme badet ditt med større fliser, spesielt for vegger i våte områder, kan mengden av fugemasse som beholdes, reduseres drastisk. For den enkleste rengjøringen, skal store fliser opp til 12 «x 24» installeres så tett sammen som mulig. Faktisk er bare et 1 mm mellomrom ideelt. Hvis du ikke liker utseendet til store fliser, bør du vurdere å bruke epoxy fugemasser. Det er mye lettere og mindre farlig å installere enn for et tiår siden, og det motstår flekker og misfarging i flere år eller lenger.

Smart Lagring

Praktiske lagringsløsninger som for eksempel hyller kan bygges rett inn i dusjen eller badet. Ved å holde alle dine sjampoer, såpe og skjønnhetsprodukter på ett sted blir det til en rask og enkel prosess å gi alt et raskt skyll etter hver bruk, og det minimerer klissete plastflasker og farlig glatte gulvflater.

Ventilasjon

Når det gjelder å holde et moderne bad rent, er fuktighet en fiende som alltid er tilstede. Enten du har et lite vindu eller en moderne eksosvifte, må du sørge for at luften sirkulerer fritt gjennom rommet slik at overflatene ikke alltid glir med fuktighet – en situasjon som til slutt vil medføre vekst av mugg og jordslag. Når du installerer en ny vifte, bekreft at uttrekkshastigheten er tilstrekkelig for størrelsen på rommet ditt, og kjør viften etter hver dusj eller bad som et ekstra forsvarstiltak.

Nyttige vaner

Ta en kjapp runde med nalen etter hver dampende dusj for å holde dem klare. Gjør det til en vane å tørke ned badearmaturer ofte – helst daglig. Det er den enkleste måten å holde badet rent og presentabelt.

Ved å inkorporere disse strategiene i din neste oppussing av ditt moderne bad, kan du skape et rom som ser bra ut og krever ikke maksimal innsats for å opprettholde. Mens noen villaeiere kan fokusere strengt på å utnytte deres rom med sine ideelle inventar og funksjoner, som nye dusjer, glassvegger og diverse badeutstyr, er det viktig å huske de grunnleggende egenskapene, som hygiene og design, som virkelig bestemmer hvordan innbydende og komfortabelt et moderne bad er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *