Kultur Nyheter Reiser tips

Besøk Kon-tiki-museet

Kon-Tiki-museet er bygget for å vise frem Thor Heyerdahl sine bragder ved at han blant annet krysset Stillehavet for å bevise at Polynesia kunne blitt befolket fra Sør-Amerika.

Når du vil besøke Kon-Tiki-museet får du oppleve flere unike eksperimenter utført av Thor Heyerdahl. Ikke mange trodde på hans teori om at Polynesia kunne være befolket fra Sør-Amerika, men han var fast bestemt på å bevise denne teorien. For å gjøre det, bygde han en flåte med de materialene de hadde tilgang på i Sør-Amerika den gangen. Den ble bygget av Balsa-tre og bundet sammen av tau laget av hamp. Han og de 5 personene som han tok med som mannskap, bega seg ut på denne reisen som ingen trodde de ville klare å gjennomføre, og de første dagene ble selv Heyerdahl usikker på om han hadde hatt rett med teorien da flåten ikke gikk den veien han hadde håpet.

 Kon-Tiki-museet på Bygdøy utenfor Oslo

Det er verdt å besøke Kon-Tiki-museet ute på Bygdøy utenfor Oslo for å få et inntrykk av hvordan de levde mens de utfordret skjebnen og la ut på en reise ingen trodde ville lykkes. Ikke bare kan du oppleve Kon-Tiki på museet, men du kan også finne andre farkoster som Thor Heyerdahl bygget for å teste ut sine teorier. Han bygget Tigris, som var en siv-båt som startet sin ferd i elven Tigris og bega seg så utpå det Indiske Hav. Du vil også se siv-båten, RA, som han benyttet for å krysse Atlanterhavet.

 Ville bevise det ingen trodde på

Thor Heyerdahl var overbevist om at hav-strømmer gjorde det mulig å reise lengre enn man tidligere hadde trodd i ganske primitive farkoster. Han lyktes med gjennomføre de forskjellige reisene, noe som gjorde ham til en velkjent utforsker som er kjent langt utenfor Norges grenser. Det anbefales å besøke Kon-Tiki-museet for å se utstillingene fra alle hans eksepsjonelle reiser. Reiser som disse ville ikke mange hatt mot til å begi seg ut på, men ingenting kunne stoppe Thor Heyerdahl når han hadde bestemt seg for å gjennomføre dem.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *