Destinasjoner

Besøk Lillehammer

Mange av oss forbinder nok Lillehammer med vinter-OL i 1994, som var et av Norges største og mest vellykket idrettsarrangementer. Flere av disse olympiske anleggene er fortsatt i bruk  og åpne for besøkende, og gjør derfor Lillehammer til en ypperlig destinasjon for vintersportentusiaster. Likevel er ikke dette det eneste byen har å tilby, og Lillehammer har opplevelser for hele familien, både sommer og vinter.

Byen har det som er kjent som Lillehammer Ski Resorts. Her finner du 5 skianlegg og du trenger bare 1 heiskort. Alle alpinanleggene ligger i kort avstand fra Lillehammer by, og passer for alpintentusiaster uansett hvilket nivå du befinner deg på da det er et utall bakker i forskjellige vanskelighetsgrader. Utover dette har Lillehammer gode muligheter for alle som foretrekker langrenn, med over 2000 km oppkjørte løyper med flere typer terreng. I februar 2017 åpnet også Hunderfossen Vinterpark, hvor du kan ta med hele familien for å få en utrolig opplevelse i is og snø. Her finner du blant annet Skandinavias sydligste snøhotell, iskatedral og Trollskogen med gode muligheter for aking.

Om sommeren kan du heller oppleve en tur med Skibladner, verdens eldste hjuldamper som fortsatt er i drift. Her får du en tur på Norges største innsjø, Mjøsa,  og om bord får du musikk og underholdning mens du kan nyte den vakre naturen utenfor. Du kan også ta en tur innom Lilleputthammer familiepark, hvor barna kan kjøre tog, biler, båter, karuseller og mer. For de litt eldre barna finnes det gode muligheter for ridning.

Lillehammer er altså en drøm for skientusiaster, men det er likevel en rekke aktiviteter om sommeren også. Med det stabile og tørre innlandsklimaet er det absolutt ikke noe i veien for å besøke Lillehammer uansett årstid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *