Destinasjoner

Besøk Narvik

Langt nord i Nordland fylke finner du den syvende største byen i hele Nord-Norge – nemlig Narvik. I dag fremstår Narvik som en moderne by med alt det har å by på, som butikker, banker, kultur og naturopplevelser. Likevel har byen også en verdenskjent spennende historie bak seg.

Under 2. Verdenskrig ble Narvik angrepet av tyskerne, og ble et strategisk mål for alle parter grunnet den isfrie havna. Det er dermed knyttet viktig historie til denne byen, og på Narvik Krigsmuseum kan du nå gjenoppleve den spennende historien. Det er et moderne museum med både arkitektoniske og interaktive opplevelser, og du vil garantert lære noe du ikke visste fra før.

Litt utenfor Narvik finner du også verdens nordligste dyrepark. Her kan du oppleve brunbjørn, gaupe, polarrev, elg, ulv og andre arktiske dyr i villmarkspreget omgivelser, som gjør opplevelsen ekstra spesiell. Her kan du også bli med på rovdyrguiding til rovdyrene.

 

Utover dette byr Narvik på flere naturopplevelser. Du kan delta i nordlysjakt hvis du vil få muligheten til å se det magiske nordlyset danse over himmelen. Videre kan du kan prøve gondolbanen som går opp Narvikfjellet til en høyde på 656 moh. for å oppleve en utrolig utsikt. Fjordcruise på Ofotfjorden og isfiske er også muligheter.

 

Narvik byr altså på en hel haug av forskjellige opplevelser, og gjør dermed byen til et reisemål som passer for hele familien. Uansett om du vil oppleve natur eller historie – eller kanskje bare oppleve bylivet i Narvik i dag – er byen en god destinasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *