Destinasjoner

Besøk Voss

Voss er kjent son Norges ekstremsportby, så du vil aldri oppleve en kjedelig tur med Voss som destinasjon. I nesten 200 år har eventyrlystne mennesker kommet til kommunen på jakt etter å oppleve natur, kultur og tradisjoner.

Voss er den største skidestinasjonen på Vestlandet, og det kommer derfor som overraskende på mange at kommunen kun ligger 57 moh. Voss byr på to skianlegg og et langrennsanlegg, hvor de to skianleggene har mer enn 55 km med alpinløyper og rundt 20 heiser. Her finner du alt fra lette til krevende løyper.

Det er heller ikke uten grunn at Voss er kjent som Norges adrenalinhovedstad. Her kan du oppleve strikkhopp utenfor en bro, fallskjermhopping ut fra fly eller paragliding ned fra en fjelltopp. Du vil i hvert fall ikke mangle opplevelser som får adrenalinet til å pumpe her, og du bør heller ikke gå glipp av Ekstremsportveko hvis du finner dette interessant.

Videre kan du få et innblikk i den tradisjonelle matkulturen her. Hvis du tar turen innom Smalahovetunet kan du smake på alt fra rømmegrøt og spekemat til pinnekjøtt og smalahove. Utover dette har de også tradisjoner innenfor folkemusikk og folkekunst. Dette kan du oppleve på musikkfestivalene Vossajazz og Osa-festivalen.

Samtidig som Voss byr på aktiviteter for adrenalinjunkiene, kan du også sette tempoet litt ned med vandring i fjellene eller padling på elva. Voss er en allsidig destinasjon, og vil derfor være et godt valg uansett om du er på jakt etter en adrenalinfylt ferie eller en ferie der du kan nyte naturen i eget tempo.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *