Nyheter

Slik får du mest ut av Sør-Spanias skjulte perler

Vi nordmenn er et feriefolk, noe som betyr at vi legger mye penger i dyre ferieturer hvert år. Spania har vært en feriefavoritt lenge, og spesielt kystbyer som Alicante, Malaga og Marbella er destinasjoner vi besøker igjen og igjen. Men i takt med at teknologien utvikles og vi tilbringer mer tid på internett, har det blitt enklere å søke opp destinasjoner som ikke enda er påvirket av turismen. Nettopp dette har vi gjort for deg, og nedenfor kan du lese om noen av perlene Spanias sørkyst har å by på.

Ronda – en eventyrby fra en svunnen tid

Visste du at du ved å kjøre noen timer sørover fra Malaga kommer til en eventyrby plassert på kanten av en klippe? Byen er lett tilgjengelig med bil, og det går også daglige bussturer dit fra flere av de største byene på Solkysten. Husk bare å ha med mye vann på turen; temperaturen blir nemlig høy i fjellene på sommerstid.

Ronda er en landsby full av historie, og selv om det kan være vanskelig å forstå spansk, og derfor vanskelig å skjønne hvilke fortellinger som sitter i de karakteristiske broenes steiner, kan du laste ned appen Hidden – din helt egne reiseguide, der informasjonen er på norsk.

Pixabay.com

Mijas Pueblo

Fuengirola er en av de største turistdestinasjonene i Spania, og hvert år kommer hundretusenvis av turister hit for å nyte alt kystbyen har å by på av ferieattraksjoner. Alle turistene oppholder seg imidlertid i sentrum, men i bakgrunnen av Fuengirola, i Mijas, venter flere flotte ferieopplevelser på deg.

Mijas Pueblo, hvit spansk landsby åpenbarer seg i fjellene omringet av fantastisk utsikt, og her er dagene lange og menneskene av den eldre generasjonen. De setter pris på besøk og vil forsøke å kommunisere med deg – riktignok på spansk. Derfor kan det være en lur idé å lære deg noen spanskgloser gjennom Duolingo-appen før avreise. Da vil de lokale bli mektig imponert, og du vil få nye bekjentskaper.

Pixabay.com

Se sommerens fotballkamper fra lokale barer

Spanske barer og kaféer er noe helt eget, og noe du bør oppleve når du først besøker landet. Vi snakker ikke om barene langs strandpromenaden, men de barene der kun spanjolene henger. Kombiner gjerne turen på bar med årets fotballmesterskap om du er så heldig å reise mens det arrangeres VM eller EM. Plasser odds på hvem som vinner, og slå deg løs med de lokale fotballentusiastene. Det er et minne som ikke går i glemmeboka.

Ta en svipptur til Afrika

Afrika er for mange et eksotisk kontinent langt borte, men tar du turen til Sør-Spania, er faktisk Nord-Afrika bare en liten båttur unna. Billetter bestiller du enkelt via flere forskjellige aktører på nettet, eventuelt i en fysisk bod i en av havnebyene Algeciras eller Tarifa. Båtene i disse byene har avgang flere ganger daglig og tar deg til Tangier i Marokko på rekordtid. Ta en dagstur til er marokkansk marked, eller ta noen dager på luksushotell til en billig penge før du fortsetter ferien i Spania.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *