Reiser aktiviteter

Slik gjør du hytteturen komplett

En hyttetur kan være et perfekt avbrekk fra hverdagen. Enten en har kjøpt seg sin egen hytte, eller bare leier en for helgen, så er dette den perfekte måten å komme seg bort fra stresset som presser på der hjemme. Hytta betyr også, i den tradisjonelle tilstanden, en avkobling fra internettet og sivilisasjonen. Dessverre har noe av dette blitt borte med innførsel av TV-er og ikke minst Wi-Fi på hytta. Det går derimot fortsatt an å komme seg tilbake til de gamle røttene.

Om du er av typen som ble født før det i det hele tatt var snakk om internettet, så vet du nok hva det snakkes om her. Bare tenk på hvordan din familie fungerte før TV-en kom inn i hjemmet. På sene Lørdagskvelder var det ikke noe barne TV å gå til, og selv om radioen kunne benyttes, så var det som oftest praten og kosen med familien som var høydepunktet. Det var på mange måter et nærmere forhold til hverandre som var fokuset her enn det vi praktiserer i dagens samfunn.

 

Knytt sterkere bånd i familien

Om du ikke har gjettet det enda, så handler ikke en komplett hyttetur om Wi-Fi, flatskjerm, sauna, konjakk, stek, eller noen andre materielle goder. Den komplette hytteturen handler nemlig om å få en god opplevelse med familien, og ikke minst knytte sterkere bånd til hverandre. Det betyr ikke at en trenger å sitte i en sirkel og ikke gjøre noen ting. En kan for eksempel ty til et kortspill som både kan by på samarbeid og konkurranse.

Kanskje har du noen skikkelige dårlige tapere, eller noen ufyselige vinnere, som du er redde for underveis. Allikevel er dette kun gøy å se tilbake på senere. Hovedpoenget er at familien gjør noe sammen, i stedet for å sitte på hver sin mobil, eller at de voksne nyter en aktivitet, mens de yngre nyter en annen. Det handler om å bygge de sterke båndene som kan bedre deres hverdag, og ikke minst minner som barna kan se tilbake på i mange år fremover.

 

Si nei til teknologien og opplev

Dessuten er det ikke bare innsida av en hytte som definerer hyttelivet. Enten hytta er på fjellet eller i strandsonen, så er det å gå på tur så norsk som det overhodet kan få blitt. Fjellheimen vår byr kanskje på en av de vakreste synene som finnes her på jord. Uendelige sletter med vakre, grønne trær, og ikke minst fjelltopper med snø preger det norske fjellandskapet. Dessuten er svabergene i sør også en glede for de som elsker naturen.

Det aller viktigste du dog kan ta med deg fra den tradisjonelle hytteturen er at teknologien bør legges bak deg. Naturligvis er det greit å ha med seg mobiltelefonen for nødsituasjoner, men sett bort i fra det bør sosiale medier og lignende forlates bare for denne turen. Da kan du oppleve ting med barna som de sent vil glemme. Det er nemlig på denne måten du gjør hytteturen din komplett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *