Reiser tips

Stedene du ikke kan fly til

Når vi nordmenn legger ut på reise er det naturlig å foretrekke fly. Med mindre vi reiser til naboland slik som Sverige, Danmark og naturligvis Tyskland, så er det ikke veldig lett å kjøre dit. Ferger har gitt oss muligheten til å reise til de ovennevnte noenlunde raskt, men det er simpelthen ikke praktisk, eller tilgjengelig, å reise til andre spennende land på denne måten. For eksempel ville det tatt flere dager å kjøre til Spania, og det hadde ikke vært det de fleste ønsket å bruke ferien på.

Nettopp derfor har fly blitt så populært. Allikevel er det begrenset hvor vi kan fly til. Som oftest går flyrutene kun til storbyer og turiststeder. Skal du for eksempel reise til Spania, så vil Madrid og Alicante være to gode eksempler her. Ofte ender det dermed opp med at vi reiser til og blir værende i nettopp disse byene. Det som er trist da er at det brede spennet av småbyer og tettsteder blir ignorert. Leier du en bil, så kan du derimot se disse mange skjulte diamantene.

 

Se hele landets kultur

Diverse land over hele kloden, inkludert Norge, har et ganske mangfoldig sett av små lokalkulturer. For eksempel er det simpelthen ikke den samme kulturen i Trøndelag som i Oslo. Tross at begge gruppene er nordmenn, så har de simpelthen så mye unikt ved seg at de også tilhører underkulturer. Enten det er karsken eller Rosenborg, så identifiserer ikke denne gruppen seg like godt med den tradisjonelle norske folkehelsa.

Slik er det selvfølgelig i utlandet også, men de færreste får se veldig mye til det. Når vi flyr inn til byene som har flyplasser, så får vi kun se disse byene. Det kan derfor være en ide å anskaffe en leiebil neste gang du reiser på ferie. Da vil du få muligheten til å se hele landets kultur. Sett deg enkelt og greit inn i bilen, og kjør ut fra de stedene der samtlige turister flokker seg sammen. Kun på denne måten vil du kunne gjøre et dypdykk i denne kulturen!

 

Tenk nytt i henhold til reising

Om du er fra en liten by eller et tettsted i Norge uten flyplass, så er du nok skikkelig stolt over din hjemby. Allikevel er det nærmest ingen andre enn innbyggerne her som får se akkurat hva du er så stolt over. Sånn er det selvfølgelig i utlandet også, og i noen av de mest populære turistmålene i verden, så finnes det små steder der du virkelig vil kunne kose deg. Det hele handler rett og slett bare om litt nytenkning i henhold til måten vi reiser på.

Å tenke nytt er viktig, og med en bil, eller kanskje til og med buss eller togtur, så kan du raskt komme deg vekk fra turistbyen som alle andre innflydde turister tar en titt på. Er du smart, så spør du de lokale om råd, og så setter du kurs for mindre og ukjente steder. Nyt din neste ferie med dette herlige tipset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *