Nyheter

Teknologi i reiselivsbransjen

Teknologien har spredt seg over alle deler av våre hverdager. Vi er i dag bundet av teknologien på mange måter, og ikke bare finner vi opp ny teknologi, men vi finner også nye bruksområder. Innovasjon innen teknologi handler faktisk like mye om å finne bruksområder som å finne helt nye ideer. Reiselivsbransjen er intet unntak fra implementeringen av teknologi, og dersom du har reist over de seneste årene, så har du nok lagt merke til de store forandringene.

Først og fremst er utviklingen meget positiv, da formålet til slutt er å gjøre din reise enklere. Dessuten kutter det godt i kostnadene når du ikke lenger trenger dyre manuelle prosesser for selv de enkleste oppgavene. I dag blir mye automatisert vekk, og akkurat som i mange andre bransjer, så blir også mye av arbeidet overlatt til deg og dine teknologiske enheter, da oftest din mobiltelefon. Teknologien raser videre, og reiselivsbransjen har allerede opplevd store endringer. Større endringer kan dog være i gjære!

 

Fremtidens reiser

Å se inn i spåkula for teknologi kan være vanskelig, mye fordi det utvikler seg så ufattelig raskt. Nyheter fra sider slik som Teknodag.com kan derimot gi deg en pekepinn på hvordan fremtiden ser ut. Innen reiselivsbransjen har det over bare de siste årene blitt innført store endringer, da mest av alt over mobil. Flyselskapene blant annet har forstått at apper er veien å gå, og i dag kan du booke, endre bestillinger, bestille bagasje, snakke med kundeservice, og gjøre en rekke andre ting innad i en app.

Fremtidens reiser lover derimot mye mer. Kanskje aller mest spennende er ideen om selvkjørende fly. Dette kan høres meget skummelt ut, men faktisk er dagens flyturer mest av alt selvstyrte på autopilot. Den største endringen vil være i takeoff og landing. Ellers vil flyturen være på noenlunde samme nivå. Dessuten vil flyene mest sannsynlig både se annerledes ut, og kanskje enda viktigere med det fokuset vi har på miljø i dag, kjøre på andre drivstoffer. Så langt er teknologien kommet seg at elektriske fly til og med har blitt med i diskusjonen.

 

Nyt bransjens nye innovasjoner

For oss reisende blir det nærmest bare en oppgave å utføre, og det er å nyte de flotte innovasjonene som kommer på rekke og rad. Vi kan delta til en viss grad i tilbakemeldingene, men ellers er teknologien kommet så langt at vi nesten ikke forstår noe lenger. Det er derimot reisene vi er her for, og det er disse vi da også skal konsentrere oss om. Teknologien vil derimot neppe bli vanskelig å benytte, da brukerflatene ofte transformeres fra andre felt der teknologien tidligere har blitt brukt.

For reisende har det allerede vært mange endringer over årene. Fra å benytte mobilen til booking, og skrive ut bagasjelapp på egenhånd, så har innovasjon etter innovasjon definert bransjen. Fremtiden vil nok derimot bringe mye større teknologiske fremskritt. Mens utviklingen raser videre, så påvirkes hver eneste bransje. Reiselivsbransjen er intet unntak, og for deg som nyter reiser, så er dette bare gode nyheter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *