Destinasjoner Nyheter Reiser tips

Trolltunga

Trolltunga er en stein som er plassert slik at man får en glimrende utsikt over den utrolige naturen rundt Ringedalsvatnet i Odda i Hordaland.

Trolltunga er en utstikker ut av fjellet 700 meter over havet som gir en eksepsjonell utsikt over naturen rundt Ringedalsvatnet. Dette er et populært utsiktspunkt hvor store mengder turister legger turen hvert år. På dette stedet får man en eksepsjonell opplevelse av norske fjordlandskap, i tillegg til at man kan se en av Norges isbreer, Folgefonna, fra punktet. For turister som ikke er vant med norske fjellandskap, er også turen opp til dette utsiktspunktet en opplevelse. Her får du en spesiell fottur, som likevel ikke er mer utfordrende enn at de fleste kan begi seg ut på turen opp til fjellet.

 Vekker natur så langt øyet kan se

Når man har tatt turen opp til Trolltunga, vil man oppleve en del av Norges natur som man ikke kan oppleve veldig mange steder i Norge, eller til og med i verden. Norge har en eksepsjonell natur man ikke kan finne maken til andre steder i verden, og den bør man ta seg tiden til å oppleve om man er i Norge, eller spesielt om man er på vestlandet. Denne formasjonen ble dannet tilbake i istiden, og har fått sitt kallenavn på grunn av at den kan likne på en tunge ut av fjellet.

 Naturopplevelse også på turen opp til Trolltunga

Stien opp til fjellet kan være litt utfordrende om man ikke er vant til å ferdes i naturen, men dette er likevel en passende tur å ta for de fleste om man vil oppleve norsk natur. I tillegg til å få en følelse av hva det vil si å ta en tur i norsk fjellandskap, opplever man også en utsikt man ikke finner mange andre steder og som man ikke bør gå glipp av. Dette er ofte et av målene til turister som drar til Norge for å få med seg alt som er spesielt med Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *