Kultur Nyheter Reiser tips

Vigelandsmuseet

Vigelandsmuseet ligger kort avstand fra Frognerparken og Vigelandsparken og er i hovedsak dedikert til å vise frem Gustav Vigelands verk.

Vigelandsmuseet stiller ut Gustav Vigeland sine statuer og annen kunst slik at man kan få et innblikk i historien til Gustav Vigeland. Når man besøker Norge og Oslo, bør man ta turen innom et av de mest attraktive turistmålene, Vigelandsparken, som viser et stort antall av Gustav Vigelands kunstverk. Men når man har tatt inn atmosfæren fra Vigelandsparken med alle sine statuer, og i tillegg har fått seg Frognerparken som omkranser Vigelandsparken og som er en av Oslos mest besøkte grønne lunger om sommeren, så bør man ta seg turen til Vigelandsmuseet som ligger kort gange fra broen over til Vigelandsparken.

 Et museum for Gustav Vigelands statuer og verk

Dette museet ble etablert for å vise frem Gustav Vigeland sin kunst, da i hovedsak tredimensjonal kunst. Man vil i hovedsak finne hans statuer utstilt i museet. I tillegg til den store mengden kjente statuer ute i Vigelandsparken, så vises det viktigste av resten av hans kunst på Vigelandsmuseet. Dette er et eget bygg rett på utsiden av Frognerparken, og her stiller de også ut annen kunst enn den til Gustav Vigeland. Halvparten av museet er dedikert til Vigeland, så turister som kommer for å se hans kunst, vil absolutt ikke bli skuffet.

 Stiller også ut andre kunstnere

Man stiller ut andre kunstnere i Vigelandsmuseet, selv om halvparten av museet alltid er dedikert til Vigelands kunstverk. Kunstverk fra andre kunstnere som stilles ut her, vil også i hovedsak være statuer. Her er det mye å se på for den som er interessert i verkene til Vigeland, og for folk som er interessert i kunst generelt. Når man er i Oslo er dette et av stedene man bør få med seg. Man kan ikke besøke Oslo uten å ha sett Vigelandsparken, og dermed også Vigelandsmuseet. Fra sentrum kan man velge sightseeing-bussene for å komme seg opp til parken og museet, eller man kan reise dit med trikk eller buss.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *